Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Jak vybrat zájemce (3. díl)

V předchozím díle „Jak vložit inzerát (2. díl)“ jsme vám ukázali, jaké všechny informace by měl inzerát obsahovat a na co byste rozhodně neměli zapomenout.


Nikola Sychrová
Nikola Sychrová24. 7. 2022 | Doba čtení: 4 minuty

V předchozím díle „Jak vložit inzerát (2. díl)“ jsme vám ukázali, jaké všechny informace by měl inzerát obsahovat a na co byste rozhodně neměli zapomenout. Kvalitně nafocená nemovitost a inzerát jedna báseň znamenají pouze první krok ve výběru ideálního nájemníka. Poradíme vám, jak i s pomocí služeb jako Kalendář prohlídek, Komunikační platforma nebo Premium profilu najít toho pravého.  

1) Jak poznat ideálního zájemce o pronájem

Již během prohlídky odlišíte vážného zájemce od tzv. bytového turisty. Z jeho otázek poznáte, že si představuje bydlení ve vašem bytě. Skutečného zájemce proto zajímají např.:

⦁ informace ohledně smlouvy,

⦁ náklady na energie,

⦁ technické specifikace nemovitosti,

⦁ sousedské vztahy.

Pokud někdo ve vaší nemovitosti opravdu chce bydlet, ozve se s odpovědí nejpozději den po prohlídce. Platí to i pro zkušené vyjednavače, kteří ukončí prohlídku bez jakéhokoliv vážného zájmu. Jejich reakce s dotazem na slevu však na sebe nenechá dlouho čekat. Buďte na ni připraveni.

2) Komunikační platforma pro majitele nemovitostí

Komunikační platforma Bezrealitky pro majitele nemovitostí a zájemce o pronájem je neveřejná a umožňuje filtraci nabídek, díky které se majitelé co nejrychleji dostanou k opravdovým zájemcům. S její pomocí:

⦁ ušetříte starosti s procházením množství nabídek,

⦁ prověříte důvěryhodnost zájemců,

⦁ vyloučíte eventuálně rizikové zájemce,

⦁ vyberete nejspolehlivější vážné zájemce.

3) Kalendář prohlídek

Nástroj „Kalendář“ ukrývá časový přehled plánovaných prohlídek po 30 minutách včetně sdílení termínu prohlídky. Ulehčuje tak jejich organizování vlastníkům i zájemcům.

4) Premium profil

Při výběru zájemců o pronájem můžete na Bezrealitky.cz upřednostnit majitele plně vyplněného Premium profilu. Uživatel se 100% vyplněným profilem má totiž kromě osobních údajů v profilu i potvrzení o své bezdlužnosti, kterou ověřujeme až u 6 institucí. Podrobnější informace o nájemci a potvrzení bezdlužnosti rozhodně skýtají lepší záruku na bezproblémového nájemníka, než anonymní zprávy uživatelů bez osobního profilu.  


Tip!
Pokud máte vážného zájemce, který si v profilu neověřil svou bezdlužnost, tak si ho můžete ověřit sami. Stačí využít naši službu Ověření bezdlužnosti.  

Vhodného zájemce jste již našli, a tudíž jen stačí připravit nájemní smlouvu. Jak na nájemní smlouvu se dozvíte v našem posledním článku – Jak na nájemní smlouvu a způsob platby nájemného (4. díl)