Zdá se, že došlo k problému s připojením nebo na serveru dochází k údržbě. Funkce webu může být omezena.

Online nástroje pro pohodlný pronájem – jak to funguje?

Na realitním trhu působí inzertní portál Bezrealitky.cz již šestnáct let. Stále přicházíme s novými službami pro zlepšení a zjednodušení celé inzerce. Jak tyto služby využívat a jak si s jejich pomocí zařídit co nejjednodušší a nejrychlejší pronájem? V tomto článku vám představíme nejoblíbenější služby a jejich hlavní výhody.


Nikola Sychrová
Nikola Sychrová19. 8. 2021 | Doba čtení: 2 minuty

Odhad ceny nemovitosti

Zdědili jste vaši nemovitost, kupovali jste ji před mnoha lety nebo si pouze nevíte rady s cenou? Nadhodnocená nemovitost se prodává či pronajímá velice složitě a podhodnocená nemovitost vás může připravit o spoustu peněz. O odhad nemovitosti se v tomto případě postará umělá inteligence, která má dle průzkumů 97 % shodu s odhadem profesionálů. Odhad nemovitostí má na starosti model, který k vyhodnocení používá řadu doprovodných údajů, nikoliv jen cenu a dispozici bytu. Pracuje také s mapovými podklady, na kterých vyhodnocuje kvalitu lokality, služeb nebo dopravní dostupnost, s fotografiemi a klíčovými slovy v inzerátech a podobně. Odhad ceny nemovitosti nyní můžete získat ihned, zdarma a nezávazně. Buďte si jistí, že cena, za kterou vaši nemovitost nabízíte je adekvátní.


TIP! 
Nechte si zdarma pomoci s cenou vaší nemovitosti a neriskujte ztrátu peněz.

Možnost prověření zájemců

Najít dobrého a zodpovědného zájemce o prodej či pronájem je pro majitele nemovitosti ta nejdůležitější věc. Chcete se spolehnout, že vše proběhne hladce a bez komplikací? Požádejte zájemce o vyplnění základních informací o něm. Zda je kuřák či nikoliv, zda vlastní nějakého domácího mazlíčka, kolik členů domácnosti by nemovitost obývalo, jaké zaměstnání zájemce dělá a spoustu dalších informací. Jedno z nejdůležitějších aspektů pro výběr vhodného zájemce k pronájmu nemovitosti je však ověření bezdlužnosti. Každý majitel, který dává svou nemovitost k pronájmu chce mít jistotu, že s nájemcem nebudou problémy. Hlavně v ohledu platební morálky. Lidé, kteří mají záznam v exekučním či insolvenčním rejstříku mohou mít s platební morálkou a úhradou nájemného větší problém než lidé bez záznamu. Prověření zájemce může znamenat polovinu úspěchu v pronájmu.

Distanční uzavření smlouvy

Po rozvolnění opatření spojených s pandemií COVID-19 se vyskytla možnost navrácení cizinců. Spousta cizinců tedy budou hledat pronájmy přes různé inzertní portály. Někteří z těchto cizinců však nemají možnost se dostavit na prohlídku nemovitosti či na podpis smlouvy. V den jejich příletu či příjezdu z ciziny již chtějí mít bydlení vyřešené. S cizinci tedy můžete provést prohlídku nemovitosti přes teams, whatsapp nebo přes jakoukoliv aplikaci s možností videohovoru. Ideálním řešením pro tuto situaci je také virtuální prohlídka. Jak ale uzavřít smlouvu na dálku? Bezrealitky nyní mají možnost podepsat nájemní smlouvu na dálku. Smlouvu můžou velice jednoduše podepsat obě strany takzvaným elektronickým podpisem, aniž by bylo třeba instalovat jakoukoli aplikaci nebo certifikát. Podpis smlouvy probíhá prostřednictvím online formuláře, do kterého je nutné zadat jméno, rodné číslo a číslo dokladu totožnosti. Formulář lze obratem odeslat formou e-mailového avíza protistraně, která ho obdrží již podepsaný. Samotný podpis i vygenerování smlouvy je doslova otázkou vteřin.